Sunne mattrender i 2017
Sunne mattrender i 2017
Vannmelonvann proppfullt av C-vitaminer, polynesisk sushi og mer næringsrik vegetar- og vegansk mat er noen av de heteste sunne matrendene vi vil se i 2017.

Sunne mattrender i 2017

Sunne mattrender i 2017


Vannmelonvann proppfullt av C-vitaminer, polynesisk sushi og mer næringsrik vegetar- og vegansk mat er noen av de heteste sunne matrendene vi vil se i 2017.


Sunne mattrender i 2017

I dag når nye mattrender fra hele verden også oss nordboere. Samtidig er flere og flere av oss opptatt av å spise sunt og ønsker å ha mer grønt i kosten.


I de siste årene har sushi blitt en gammel kjenning, vi spiser dessuten også quinoa, hummus og grønnkål.


Men hva blir de sunne mattrendene i 2017? Vi gir deg en smakebit!


Sunt og godt med poke fra Hawaii

Polynesia består av en rekke øyer i Stillehavet, blant annet Hawaii-, Samoa- og Tongaøyene. I de siste årene har det polynesiske kjøkkenet fått mer og mer oppmerksomhet. Særlig er det den hawaiiske gatematen som har blitt populær. Poke – også kjent som surfe-sushi fra Hawaii - vil nok bli å se på flere menyer også her hjemme i 2017.


På Hawaii blir poke tradisjonelt tilberedt av gulfinnet tunfisk kjent lokalt som ahi. Nå er det imidlertid også vanlig å lage retten av andre vanlige sushi-fisk. Bruk gjerne laks som er en god kilde til omega 3.


Fisken kuttes i terninger og marineres i en blanding av shoyu soyasaus og sesamolje med sesamfrø og hakket vårløk, og kanskje litt chili, tangflak, mango og avokado.


Vegetar og vegansk mat – proppfull av vitaminer og mineraler

Stadig vekk kommer det nye vegetariske alternativer og produkter i butikkhyllene og ferskvarediskene. Denne trenden kommer til å fortsette enda sterkere i 2017.


Mange av oss ønsker å spise mer frukt og grønt og kutte ned på kjøttinntaket. Nå vil det bli flere og flere gode alternativer. Til og med på Narvesen har det dukket opp vegansk pølse.


Et vegetarkosthold basert på mye grønt vil være en god kilde til mange viktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioksidanter.


Godt sammensatt vegetarkost inneholder korn og fullkornsprodukter, bønner, linser, erter, soyaprodukter, grønnsaker, frukt, bær, nøtter, frø og planteoljer.


Vannmelonvann med C-vitamin og antioksidanter

Vannmelonvann er en av de nye trendene ute i verden. Beyonce kjøpte seg i 2016 inn i merket WTRMLN WTR.


Vannmelon er rik på vitamin C. I tillegg gir vannmelon oss verdifulle næringsstoffer som vitamin A og vitamin B6. Den tilfører også kroppen kalium og lykopen.Kilde: The Guardian, Dagbladet, Extra, Helsenorge