Torsk og egg
Eggende torsk
Det er en grunn til at tradisjonsrike oppskrifter er blitt nettopp det – og den grunnen er smaken. Ovnsbakt torsk med eggesmør og gulrot er en ny variant av en klassiker.

Eggende torsk

Eggende torsk


Det er en grunn til at tradisjonsrike oppskrifter er blitt nettopp det – og den grunnen er smaken. Ovnsbakt torsk med eggesmør og gulrot er en ny variant av en klassiker.


Torsk og egg

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 porsjoner
Ingredienser

800 g torskefilet, uten skinn og bein
Eggesmør
4 stk gulrot
50 g smør
2 stk egg
2 ss gressløk
salt og pepper


Serveres med
600 g mandelpotet
smør


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær gulrot i tynne staver og ha dem i kokende vann i ca. 2 minutter.
  • Smør en ildfast form med smør, og legg i torsken og gulrotstavene.
  • Dryss over salt og pepper.
  • Stek formen midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.


Eggesmør

  • Kok egg og skjær i strimler.
  • Smelt smør, og ha i eggestrimlene og finhakket gressløk.


Server torsken med gulrot, eggesmør og kokte mandelpoteter