Fajitas
Fajitas med reker og mangosalsa
Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?

Fajitas med reker og mangosals

Fajitas med reker og mangosalsa


Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?


Fajitas

4 porsjoner

Ingredienser

400 g reker, uten skall

0,5 stk chili, rød

2 fedd hvitløk

4 stk vårløk

2 stk paprika, gul

2 ss olje

1 stk lime

4 ss koriander, frisk

salt og pepper


Mangosalsa

1 stk mango

1 stk vårløk

1 stk lime

1 ss mynte, frisk

1 krm salt


Rømmesaus

1 ss chili, rød

1 fedd hvitløk

0,5 stk lime

1,5 dl lettrømme


Tilbehør

8 stk tortillawrap, grov


Framgangsmåte

  • Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.
  • Skjær paprika i strimler.
  • Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.
  • Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.

Mangosalsa

  • Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.
  • Riv skallet og press saften av lime.
  • Finhakk mynte.
  • Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Rømmesaus

  • Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.
  • Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.