Fiskepinner
Fiskepinner av laks med kålsalat
Å lage fiskepinner er enklere enn man tror. Alt du trenger å gjøre er å skjære opp fisken, dyppe i mel, egg og sesamfrø, og steke i stekepannen.

Fiskepinner av laks med kålsal

Fiskepinner av laks med kålsalat


Å lage fiskepinner er enklere enn man tror. Alt du trenger å gjøre er å skjære opp fisken, dyppe i mel, egg og sesamfrø, og steke i stekepannen.


Fiskepinner

4 porsjoner

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein

3 ss hvetemel

1 ts salt

1 ts pepper

1 stk egg

1 ss vann

1 dl sesamfrø

3 ss ost, revet

olje


Kålsalat

500 g spisskål

2 dl lettrømme

1 ts salt

1 ts sukker

1 knivsodd kajennepepper

1 ss sitronsaft


Tilbehør

byggris


Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 10 cm store stykker, skjær deretter stykkene i 2-3 cm brede strimler.
  • Bland mel, salt og pepper på en tallerken.
  • Pisk egg og vann lett sammen.
  • Bland sammen sesamfrø og ost på en tallerken.
  • Vend laksestrimlene i melblandingen, deretter i det pisket egg og til slutt i sesamfrø- og osteblandingen.
  • La de ligge litt på tørt underlag så paneringen fester seg.
  • Varm olje i stekepannen og stek fiskepinnene pent gylne på alle sider, ca. 4 minutter til sammen.

Kålsalat

  • Skjær kålen i tynne strimler.
  • Rør sammen resten av ingrediensene til dressingen, og smak den til så den blir friskt syrlig. Bland kål og dressing.

Server nystekte fiskepinner med kålsalat og byggris.