Fiskepinner av laks med kalsalat
Fiskepinner av laks med kålsalat
Å lage fiskepinner er enklere enn man tror. Alt du trenger å gjøre er å skjære opp fisken, dyppe i mel,egg og sesamfrø, og steke i stekepannen.

Fiskepinner

Fiskepinner av laks med kålsalat


Å lage fiskepinner er enklere enn man tror. Alt du trenger å gjøre er å skjære opp fisken, dyppe i mel, egg og sesamfrø, og steke i stekepannen.


Fiskepinner av laks med kålsalat

4 porsjoner
Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
1 ts salt
1 ts pepper
1 stk egg
1 ss vann
1 dl sesamfrø
3 ss ost, revet
olje

Kålsalat
500 g spisskål
2 dl lettrømme
1 ts salt
1 ts sukker
1 knivsodd kajennepepper
1 ss sitronsaft

Tilbehør
byggris


Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 10 cm store stykker, skjær deretter stykkene i 2-3 cm brede strimler.
  • Bland mel, salt og pepper på en tallerken.
  • Pisk egg og vann lett sammen.
  • Bland sammen sesamfrø og ost på en tallerken.
  • Vend laksestrimlene i melblandingen, deretter i det pisket egg og til slutt i sesamfrø- og osteblandingen.
  • La de ligge litt på tørt underlag så paneringen fester seg.
  • Varm olje i stekepannen og stek fiskepinnene pent gylne på alle sider, ca. 4 minutter til sammen.


Kålsalat

  • Skjær kålen i tynne strimler.
  • Rør sammen resten av ingrediensene til dressingen, og smak den til så den blir friskt syrlig. Bland kål og dressing.

Server nystekte fiskepinner med kålsalat og byggris.