Ingefær- og appelsinsild
Ingefær- og appelsinsild
Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden.

Ingefær- og appelsinsild

Ingefær- og appelsinsild


Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden.


Ingefær- og appelsinsild


4 porsjoner
Ingredienser

6 stk kryddersildfilet
1 stk appelsin
25 g ingefær, frisk
0.5 stk løk

Eddiklake
1 dl eddik, 7%
2 dl sukker
3 dl vann
2 stk laurbærblad
5 stk pepper, hel sort


Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene i biter.
  • Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.
  • Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.
  • Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.



Eddiklake

  • Bland eddik, sukker og vann.
  • Kok opp og sett til side for avkjøling.
  • Tilsett appelsinskall og revet ingefær.
  • Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.


Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.