Fiskesuppe
Italiensk fiskesuppe
Fiskesuppe er et godt alternativ til middagen. Denne italienske fiskesuppen er enkel å lage og passer både til hverdags og vennebesøk.

Italiensk fiskesuppe

Italiensk fiskesuppe


Fiskesuppe er et godt alternativ til middagen. Denne italienske fiskesuppen er enkel å lage og passer både til hverdags og vennebesøk.


Fiskesuppe

4 porsjoner

Ingredienser

800 g torskefilet, uten skinn og bein

4 stk tomat

1 stk paprika, grønn

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1,5 l vann

1 stk gulrot

salt

kajennepepper

persille, frisk


Tilbehør

focaccia


Framgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
  • Skjær paprika i strimler, og finhakk løk og hvitløk.
  • Surr tomat, paprika, løk og hvitløk i olivenolje i 2-3 minutter.
  • Hell på vann, kok opp og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
  • Skjær gulrot i strimler og ha i suppen sammen med torsken.
  • La suppen trekke, uten å koke, til torsken er gjennomkokt, i 3-5 minutter.
  • Smak til med salt og kajennepepper.
  • Server med finhakket persille drysset over, med focaccia ved siden av.