Laks Strindberg
Laks Strindberg
Biff Strindberg er en kjent, klassisk svensk rett. Her er en variant med laks som er enkel å lage og smaker nydelig.

Laks Strindberg

Laks Strindberg


Biff Strindberg er en kjent, klassisk svensk rett. Her er en variant med laks som er enkel å lage og smaker nydelig.


Laks Strindberg

4 porsjoner

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein

1 stk løk

2 ss sennep

2 ss dijonsennep

2 ss sennep, grov

1 stk eggeplomme

1 ss maisennamel


Vinaigrette

0,75 dl balsamicoeddik

0,75 dl olivenolje

2 ss vann

salt og pepper


Tilbehør

potetmos

brokkoli


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laks i porsjonsstykker og legg i en smurt, ildfast form.
  • Finhakk løk og bland med sennep, eggeplomme og maisennamel.
  • Fordel sennepsblandingen over laksen og bak midt i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Vinaigrette

  • Bland balsamicoeddik, olivenolje og vann.
  • Smak til med salt og pepper.

Server med vinaigrette, potetmos og kokt brokkoli.


Tips: Du kan også ha vinaigrette i formen med laksen før du steker den.