Lakseburger
Lakseburger i pitabrød med salat
En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island dressing er noe ingen kan si nei til.

Lakseburger i pitabrød

Lakseburger i pitabrød med salat


En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island dressing er noe ingen kan si nei til.


Lakseburger

4 porsjoner

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein

1 kvist persille, frisk

1 ts salt

1 stk egg

0,5 dl melk

1 ss potetmel

0,5 ts pepper

2 ss margarin, flytende


Thousand Island dressing

0,5 stk rødløk

1 stk tomat

2 skiver sylteagurk

4 stilker gressløk

4 ss majones

4 ss lettrømme

0,25 ts salt

0,25 ts pepper


Tilbehør

4 stk pitabrød

2 stk tomat

1 stk rødløk

0,5 stk salathode

sylteagurk


Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i terninger.
  • Rens, vask og grovhakk persille.
  • Ha lakseterningene i en foodprosessor.
  • Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.
  • Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.

Thousand Island dressing

  • Vask og rens rødløk og tomat.
  • Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.
  • Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.
  • Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

Tilbehør

  • Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
  • Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.
  • Vask og rens salaten.

Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.