Marinert laks i tortilla
Marinert laks i tortilla
Ovnsbakt laks marinert med spennende krydder, servert i tortilla sammen med tomat og salat er perfekt helgekos. Dette blir fort en favoritt.

Marinert laks i tortilla

Marinert laks i tortilla


Ovnsbakt laks marinert med spennende krydder, servert i tortilla sammen med tomat og salat er perfekt helgekos. Dette blir fort en favoritt.


Marinert laks i tortilla

4 porsjoner
Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
0.5 stk isbergsalat
2 stk tomat
salt


Marinade
1.5 ts spisskummen, malt
2 fedd hvitløk
0.5 dl olivenolje
1 ts paprikapulver
0.3 ts kajennepepper
0.5 ts oregano
2 ss limesaft


Tilbehør
1 dl lettrømme
2 ss limesaft
8 stk tortillawrap
guacamole
bønner, brune


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laks i terninger på ca. 3 cm.
  • Strimle salaten og skjær tomat i små biter.


Marinade

  • Rør sammen spisskummen, presset hvitløk, olivenolje, paprikapulver, kajennepepper og oregano, og limesaft.
  • Legg lakseterningene i en ildfast form og hell marinaden over.
  • Sett formen i kjøleskap og la laksen marinere i minst 20 minutter.
  • Dryss over litt salt og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek i stekeovnen ca. 12 minutter.


Tilbehør

  • Bland lettrømme med limesaft.
  • Varm tortilla etter anvisning på pakken.


Legg laks, salat og tomat i tortilla, og server med limerømme, guacamole og brune bønner ved siden.