Ovnsbakt laks med tapenade og pasta
Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta
Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Marit Bjørgen bruker tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå. Prøv det du også.

Marit Bjørgens ovnsbakte laks

Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta

Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Marit Bjørgen bruker tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå. Prøv det du også.


Ovnsbakt laks med tapenade og pasta

4 porsjoner

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein

2 ss olivenolje

400 g pasta

1 stk sitron

4 ss tapenade

12 stk cherrytomat

200 g ruccolasalat

salt og pepper

basilikum, frisk


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i porsjonsstykker og dryss salt og pepper over. Legg i en ildfast form, smurt med olivenolje.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Press sitronsaft over laksen og fordel tapenade over.
  • Stek laks i stekeovnen i 13-15 minutter.
  • Del cherrytomater i to og vend inn i den kokte pastaen med ruccolasalat og hakket basilikum.

Server den ovnsbakte laksen med pastaen.