Ovnsbakt laks med couscoussalat
Ovnsbakt laks med couscoussalat
Sitrus, honning og dijonsennep gir ovnsbakt laks en frisk og god smak. Server med couscoussalat så har du en enkel og spennende middag på bordet.

Ovnsbakt laks med couscoussala

Ovnsbakt laks med couscoussalat


Sitrus, honning og dijonsennep gir ovnsbakt laks en frisk og god smak. Server med couscoussalat så har du en enkel og spennende middag på bordet.


Ovnsbakt laks med couscoussalat

4 porsjoner

Ingredienser

800 g laksefilet, uten skinn og bein

1 stk sitron

1 stk lime

2 ss honning

1 ts dijonsennep

1 ts paprikapulver

salt og pepper


Couscoussalat

3 dl couscous

2 ss smør

2 dl erter, frisk

1 stk rødløk

1 stk hjertesalat

1 ss olivenolje

salt og pepper


Tilbehør

lime


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Press saft av sitron og lime, og bland med honning, dijonsennep og paprikapulver. Smak til med pepper.
  • Skjær laks i serveringsstykker, dryss med salt og legg i en smurt ildfast form.
  • Ha marinaden over laksen og stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Couscoussalat

  • Kok couscous som anvist på pakken.
  • Tilsett smør, og rør i couscousen så den løser seg litt opp.
  • Tilsett erter mens couscousen enda er varm, og la stå til ertene blir gjennomvarme.
  • Skjær rødløk i tynne strimler og riv hjertesalat i mindre biter. Bland rødløk og salat med couscousen, smak til med salt og pepper, og bland inn olivenolje.

Server ovnsbakt laks med couscoussalat og limebåter.

Tips: Ovnsbakt laks kan gjerne har litt rå kjerne når du tar den ut av stekeovnen. Da unngår du at laksen blir tørr.