Ørret
Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker
I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En rett som passer både til hverdag og helg.

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrø

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker


I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En rett som passer både til hverdag og helg.


Ørret

4 porsjoner

Ingredienser

600 g ørretfilet, uten skinn og bein

1 stk squash, gul

2 stk gulrot

1 stk paprika, rød

0,5 stk blomkål

2 stk rødløk

2 stk tomat, soltørket

2 ss olivenolje

8 fedd hvitløk

1 dl oliven, grønn

2 ss persille, frisk

2 ss balsamicoeddik

salt og pepper


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter.
  • Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk og skjær soltørket tomat i strimler.
  • Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek grønnsakene og soltørket tomat til alt har fått litt farge.
  • Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.
  • Finhakk persille, bland med balsamicoeddik og hell blandingen over ørreten og grønnsakene når de er ferdig stekte.

Server ørreten med grønnsakene.