Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus
Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus
I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød.

Ovnsbakt sei i sitron- og eple

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus


Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød.


Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

4 porsjoner
Ingredienser

600 g seifilet, uten skinn og bein
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 stk sitron
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 stk vårløk
3 dl eplejuice
1 ts maisennajevner, lys


Tilbehør
flatbrød
grønnsaker


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Riv skallet og press saften av sitron.
  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.
  • Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.
  • Skjær vårløk i tynne ringer.
  • Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.
  • Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.
  • Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.


Server fisken i formen med kokte grønnsaker og flatbrød ved siden av.