Laks og potetmos
Ovnsbakt sei i sitronsaus
Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.

Ovnsbakt sei i sitronsaus

Ovnsbakt sei i sitronsaus


Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.


Laks og potetmos

4 porsjoner

Ingredienser

600 g seifilet, uten skinn og bein

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

400 g grønnsaksblanding

aluminiumsfolie


Saus

0,5 stk sitron

1 ss smør

2 ss hvetemel

1,5 dl fiskekraft

2 dl kremfløte

salt og pepper


Tilbehør

potet


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.

Saus

  • Riv skall og press saften av sitron.
  • Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft og kremfløte.
  • La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.
  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell sausen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Server med kokte poteter.

Tips: I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.