Ovnsbakt torsk med blomkålris
Ovnsbakt torsk med blomkålris
I denne oppskriften finner du mye spennende. Torsk bakt med parmaskinke, ris laget av blomkål, og stekte grønnsaker. Sunt og godt.

Ovnsbakt torsk med blomkålris

Ovnsbakt torsk med blomkålris


I denne oppskriften finner du mye spennende. Torsk bakt med parmaskinke, ris laget av blomkål, og stekte grønnsaker. Sunt og godt.


Ovnsbakt torsk med blomkålris

4 porsjoner

Ingredienser

600 g torskefilet, uten skinn og bein

4 skiver parmaskinke

salt

Blomkålris

0,5 stk sitron

1 stk blomkål

2 ss persille, frisk

1 ss rapsolje

4 ss parmesan, revet


Tilbehør

16 stk cherrytomat

1 stk paprika, gul

1 ss rapsolje


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsk i porsjonsstykker og dryss salt over.
  • Surr parmaskinke rundt torskestykkene og legg dem i en ildfast form.
  • Bak torsken i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.

Blomkålris

  • Press saften fra sitron, rens blomkål for blader og finhakk persille.
  • Riv blomkål med et grovt rivjern, og bland det sammen med sitronsaft.
  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek blomkålrisen gyllen på middels varme, i ca. 4 minutter.
  • Vend inn persille og revet parmesan.

Tilbehør

  • Del cherrytomat i to og skjær paprika i strimler.
  • Fres det raskt i rapsolje.

Server torsken med blomkålris og grønnsakene.