Ovnsbakt torsk med pesto
Ovnsbakt torsk med pesto
Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.

Ovnsbakt torsk med pesto

Ovnsbakt torsk med pesto


Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.


Ovnsbakt torsk med pesto


4 porsjoner
Ingredienser

700 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
2 ss olivenolje
4 ts pesto
1 fedd hvitløk
2 stk paprika, rød
0.5 stk brokkoli
0.5 terning grønnsaksbuljong
0.5 stk sitron
salt og pepper
3 dl vann

Tilbehør
ris
aluminiumsfolie


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
  • Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
  • Vask og rens brokkoli og paprika.
  • Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
  • Løs opp buljongterning i vannet.
  • Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
  • Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
  • Legg torskestykkene over grønnsakene.
  • Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.


Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.