Pasta med reker og crème fraîche
Pasta med reker og crème fraîche
Pasta er alltid en slager og passer godt til reker. I denne oppskriften er det sausen som er hemmeligheten. Parmesan og basilikum gir retten en smak av Italia.

Pasta med reker og crème fraîc

Pasta med reker og crème fraîche


Pasta er alltid en slager og passer godt til reker. I denne oppskriften er det sausen som er hemmeligheten. Parmesan og basilikum gir retten en smak av Italia.


Pasta med reker og crème fraîche

4 porsjoner

Ingredienser

400 g reker, uten skall

200 g pasta penne

2 ss olivenolje

1 stk løk

1 stilk selleri

1 stk gulrot

1 fedd hvitløk

1 ss hvetemel

1 ss tomatpuré

1 stk laurbærblad

3 dl fiskekraft

3 ss crème fraîche

1 ss sitronsaft

1 dl parmesanost

salt og pepper

basilikum, frisk


Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Sil av vannet og vend i olivenolje.
  • Skjær løk, stangselleri, gulrot og hvitløk i små terninger.
  • Stek grønnsakene myke i olivenolje.
  • Tilsett hvetemel, tomatpuré og laurbærblad.
  • La det surre i noen minutter, og tilsett deretter fiskekraft.
  • La det småkoke i 2-3 minutter.
  • Rør inn crème fraîche og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.
  • Tilsett reker og pasta rett før servering.

Server med revet parmesan og basilikum drysset over.