Sei- og gulrotsuppe
Sei- og gulrotsuppe
Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Sei- og gulrotsuppe

Sei- og gulrotsuppe


Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.


Sei- og gulrotsuppe

4 porsjoner
Ingredienser

400 g seifilet, uten skinn og bein
1 l vann
2 terning fiskebuljong
2 stk gulrot
3 cm ingefær, frisk
1 ss margarin, flytende
1 ss hvetemel
0.3 ts salt
persille, frisk


Serveres med
flatbrød
0.3 ts pepper


Framgangsmåte

  • Kok opp vann med buljongterning.
  • Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.
  • Ta opp fisken og sil kraften.
  • Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.
  • Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.
  • Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
  • Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.
  • La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.


Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.


Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk.
Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.