Stekt laks med parmesan
Stekt laks med parmesan
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.

Stekt laks med parmesan

Stekt laks med parmesan


Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester.


Stekt laks med parmesan

Foto: Alf Børjesson. © Norwegian Seafood Council


4 porsjoner
Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
4 ts tapenade
salt og pepper
olje


Ratatouille
3 stk sjalottløk
0,25 stk kinesisk hvitløk
1 stk gulrot
1 stk squash, grønn
1 stk aubergine
1 stk løk
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
1 ss tomatpuré
3 ss olivenolje
salt og pepper


Parmesankrem
3 dl kremfløte
125 g parmesanost
salt og pepper


Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.


Ratatouille

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær de andre grønnsakene i små terninger.
  • Fres sjalottløk, hvitløk, hermetiske tomater og tomatpuré i olivenolje i 2-3 minutter.
  • Skru ned varmen og la sausen surre i minimum 30 minutter.
  • Rør inn grønnsakene og la koke i ca. 10 minutter.


Parmesankrem

  • Kok inn kremfløte til det halve.
  • Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten.
  • Smak til med salt og pepper.


Server laksen med ratatouille, parmesankrem og tapenade.