Suppe med sjømat
Sjømatsuppe med blåskjell
Sjømatsuppe med blåskjell, reker, laks og torsk er en veldig god fiskesuppe. Server den rykende varm til gjestene, denne retten en vinner.

Suppe med sjømat

Suppe med sjømat


Sjømatsuppe med blåskjell, reker, laks og torsk er en veldig god fiskesuppe. Server den rykende varm til gjestene, denne retten en vinner.


Suppe med sjømat


4 porsjoner
Ingredienser

400 g blåskjell
100 g reker, med skall
200 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g torskefilet, uten skinn og bein
1 fedd hvitløk
0.3 stk løk
20 g sellerirot
0.5 stk chili, rød
0.5 stk sitrongress
0.5 dl olivenolje
1 stk gulrot
1 stilk selleri
3 stk vårløk
1 dl matfløte
0.5 dl crème fraîche
8 dl fiskekraft
2 cm ingefær, frisk
salt og pepper


Tilbehør
brød, grovt


Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i biter
  • Skrubb blåskjellene, og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  • Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den.
  • Ta blåskjellmaten ut av skallet og rens reker.
  • Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefær og chili, bank sitrongress og del det opp i biter.
  • Surr grønnsakene i olivenolje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft, og kok opp.
  • Tilsett crème fraîche og matfløte, og kok suppen et par minutter.
  • Skjær løk, gulrot og stangselleri i terninger, og vårløk i skiver.
  • Ta sitrongresset ut av suppen.
  • Ha løk, gulrot og stangselleri i suppen og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.
  • Tilsett laks, torsk og vårløk, og kok opp.
  • Tilsett blåskjell og reker, og smak til med salt og pepper.


Server suppen med grovt brød ved siden av.


Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.