Thaikrydrede laksekaker
Thaikrydrede laksekaker
Disse fiskekakene har en ekotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.

Thaikrydrede laksekaker

Thaikrydrede laksekaker


Disse fiskekakene har en ekotisk smak av ingefær, koriander og lime. Hvis du lager en større porsjon, får du mange spennende og raske hverdagsmiddager.


Thaikrydrede laksekaker

4 porsjoner

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein

1 stk potet

2 stk vårløk

2 cm ingefær, frisk

2 kvister koriander, frisk

2 stk egg

2 ts limesaft

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

2 ss margarin, flytende


Byggrisotto

4 pors byggris

0,5 stk sitron

0,5 stk paprika, rød

1 kvist koriander, frisk

1 ss olivenolje

0,5 ts salt


Framgangsmåte

  • Finhakk laksen.
  • Vask og skrell potet, og skjær i små terninger.
  • Kok potet møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
  • Rens og finhakk vårløk.
  • Rens og riv ingefær på et råkostjern.
  • Rens og finhakk frisk koriander.
  • Bland laks, potet, vårløk, ingefær, koriander, egg og limesaft.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Form en prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form farsen til små kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Byggrisotto

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Press saften av sitron.
  • Vask, rens og finhakk paprika.
  • Finhakk frisk koriander.
  • Rør sitronsaft, paprika, koriander og olivenolje inn i byggrisen.
  • Smak til med salt.

Server laksekakene med byggrisotto ved siden av.