Torsk med chorizo
Torsk med chorizo
I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av torsk den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.

Torsk med chorizo

Torsk med chorizo


I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av torsk den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest.


Torsk med chorizo

4 porsjoner

Ingredienser

800 g torskefilet med skinn

5 ss salt

1 l vann

1 ss solsikkeolje

100 g chorizopølse

2 stilker persille, frisk

0,5 stk granateple

1 stk sitron


Potetmos

800 g potet

2 dl melk

2 ss smør

salt og pepper


Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefileten i porsjonsstykker.
  • Rør saltet ut i vann og la torsken ligge i vannet i 15 minutter.
  • Ta torskestykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
  • Stek torskestykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
  • Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  • Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra torsken.
  • Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
  • Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.

Potetmos

  • Skrell potet og skjær i skiver.
  • Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.

Server torsken med chorizoblandingen og potetmos.