Korte dager
Korte dager
Vinteren er her igjen! Mens noen jubler, føler andre seg tappet for energi og venter utålmodig på sommer og sol.

Korte dager

Korte dager


Lange netter og korte dager kan være stemningsfullt og koselig, men mangelen på sollys gjør samtidig at man får lite naturlig påfyll av D-vitaminet.


Korte dager

Daglig sollys på huden stimulerer kroppens egen produksjonen av D-vitamin. Enten man får lite sol, spiser lite fet fisk eller bor så langt nord som oss, så er det viktig å sikre tilførsel av omega-3 og vitamin D – som ikke uten grunn har fått tilnavnet ”solens vitamin”. Hele vinterhalvåret har kroppen særlig behov for tilførsel av D-vitamin, enten gjennom mat eller i form av tilskudd. D-vitaminet finnes i små mengder i enkelte matvarer. Anbefalingen er 10 mikrogram daglig for alle fra 2 til 74 år, og 20 mikrogram for de som har rundet 75.


Helsedirektoratet anbefaler

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise to til tre fiskemåltider i uken. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Om du ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefaler VNP et daglig tilskudd av omega-3 fra fiskeolje.


I pose og sekk

Alle Fri Flyt-produktene inneholder D-vitamin og omega-3. Dersom du tar tre kapsler daglig* får du i deg 7,5 mikrogram D-vitamin i tillegg til maten du spiser. Samtidig får du i deg de viktige omega-3-fettsyrene. For å gi et bredest mulig tilbud til alle har vi fire produkter i Fri Flyt-serien; Flex, Omega-3, Pluss og Junior.


For alle og enhver

Fri Flyt Omega-3 inneholder vitamin D og E, mens Fri Flyt Flex inneholder vitamin C, D og E.

Fri Flyt Pluss er et kombinasjonsprodukt som inneholder kalsium, vitamin K2 og B6 - ideell for deg midt i livet. Fri Flyt Junior er et godt alternativ for de som har problemer med å svelge kapsler.


*Fri Flyt Junior inneholder 5 mikrogram per gelépute, og man skal kun ta én pute per dag.Vitamin D bidrar til å opprettholde immunforsvarets normale funksjon.

Vitamin D bidrar til å bevare et normalt skjelett.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon.

Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normale funksjon.

Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.