Førstehjelp for hud og hår etter sommeren
Førstehjelp for hud og hår etter sommeren
Sol og saltvann er deilig, men setter sine spor på hud og hår. Vi gir deg tipsene til kroppspleie etter sommeren.

Førstehjelp for hud og hår...

Førstehjelp for hud og hår etter sommeren


Sol og saltvann er deilig, men setter sine spor på hud og hår. Vi gir deg tipsene til kroppspleie etter sommeren.


Førstehjelp for hud og hår etter sommeren

Soling og bading hører med for veldig mange av oss om sommeren. Men solen kan tørke ut både huden og håret vårt. Dessuten er hverken saltvann eller klorvann spesielt bra for hårmanken, fordi de trekker ut fuktigheten fra hårstråene.

Vi gir deg gode tips for å ta vare på huden og kroppen igjen etter ferien.


Kilde til Vitamin D

Det er ikke uten grunn at vitamin D har fått tilnavnet «solens vitamin». Daglig sollys på huden stimulerer nemlig kroppens egen produksjonen av D-vitamin. Om sommeren får kroppen mulighet til å ta opp mye vitamin D gjennom solen. «Solvitaminet» stimulerer opptak av kalsium og bidrar til å holde skjelett og tenner sunne og sterke.

For å oppnå full vitamin D effekt er det imidlertid nok å være i solen i 10-15 minutter per dag. Det er likevel viktig å smøre seg godt for å beskytte huden mot de skadelige UV-strålene.

Har imidlertid skaden skjedd, bør du bruke en kjølende krem som aloe vera. Er forbrenningen kraftigere søk råd hos nærmeste apotek. Hvis du er veldig forbrent bør du ta en legesjekk.


Rynker og tørr hud

Soleksponert hud får dypere rynker og kan gjøre huden tørr og sliten. Dessuten kan fete solkremer, svetting og litt usunnere kosthold gjennom sommeren føre til mer uren hud. Huden trenger derfor litt ekstra pleie og fuktighet etter mange late dager i solen.

Hvorfor ikke prøve en hjemmelaget ansiktsmaske. For eksempel vil en maske av honning og avokado tilføre fuktighet til huden. Tørk den gjerne av med agurkskiver og vann.


Vitamin C og kollagen

Vitamin C er et hemmelig våpen for fin hud fordi det bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal dannelse av kollagen som har betydning for huden. Spis derfor appelsiner eller andre gode c-vitaminkilder som kiwi, rød paprika og jordbær!


Tørre lepper

Også leppene våre er utsatt om sommeren, og mange kan oppleve tørre og sprukne lepper. Da er det viktig å finne en effektiv leppepomade.

VNP anbefaler ChapStick, en leppepomade med vitamin E og kamfer som gir deg silkemyke lepper. ChapStick har en unik formel som lindrer og pleier leppene samtidig som den forhindrer fuktighetstap. Dessuten har ChapStick Original og Strawberry solfaktor 10 (SPF) for å beskytte leppene mot solen.


Slitt hår

Håret kan også bli tørt og slitent etter soling og bading. Sjøen og bassenget gjør at håret kan miste glans og farge. Dersom håret også er svært flisete, bør du investere i en god klipp. I tillegg bør du ta en beskyttende hårkur.

Biotin, niacin og vitamin B2 er viktig for huden da de bidrar til vedlikehold av normal hud, mens biotin i tillegg bidrar til å vedlikeholde et normalt hår.


Sink, selen og vitamin A for negler og hår

Du bør også sørge for å få i deg nok av selen, kobber og vitamin A. Sink og selen bidrar til et normalt hår, mens kobber på sin side bidrar til normale hårpigmenter.

Vitamin A kan ha en positiv effekt på håret siden det bidrar til hudens normale funksjon. Også for neglene er det spesielt sink og selen du bør sørge for å få i deg nok av, fordi disse næringsstoffene bidrar til å opprettholde normale negler.


Hudpleie i tablettform!

Det finnes også hudpleieprodukter som jobber innenfra for å forbedre hudens kvalitet og fuktighetsbalanse – fra innerst til ytterst.

Imedeen er en ledende, global merkevare og ble til som følge av et pionerprosjekt i hudpleie i 1991. Produktene selges i en rekke land verden over, og omtales som verdens fremste kosttilskudd mot aldring av huden.

IMEDEEN® TIME PERFECTION® bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker, samt forbedre hudens kvalitet og fuktighetsbalanse. Samtidig bidrar hudpleietablettene til at huden både i ansiktet og på kroppen føles mykere, mer glatt og spenstig.


Marine Complex

Produktet inneholder blant annet Marine Complex, et unikt protein- og polysakkaridkompleks som inneholder bestanddeler som minner om de som finnes naturlig i huden, samt LycoPhence GS Forte, som er et patentert forsvarssystem med lykopen, druekjerneekstrakt, C-vitamin og sink.

Vitamin D bidrar til kroppens normale opptak av kalsium, til vedlikehold av normale tenner og et normalt skjelett.
Sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, medvirker i celledelingsprosessen og bidrar til å opprettholde normal hud, hår og negler.

PP-FRI-NOR-0282