Vintervakker hud
Vintervakker hud
Når det blir kaldt opplever mange av oss at huden blir tørr og gusten. Vi gir deg skjønnhetstipsene for vintervakker hud.

Vintervakker hud

Vintervakker hud


Når det blir kaldt opplever mange av oss at huden blir tørr og gusten. Vi gir deg skjønnhetstipsene for vintervakker hud.


Vintervakker hud

Vinteren kan være hard for huden. Kanskje er det et blekt og gustent ansikt som møter deg i speilet. Mange opplever dessuten at huden blir tørr, stram og ekstra følsom i vintermånedene. Heldigvis finnes det grep for å få igjen gløden i huden.


Kosthold

Et sunt og variert kosthold med omega-3 fettsyrer, kornprodukter, bær, frukt og grønnsaker er gunstig året rundt.

De vanligste kildene til de viktige omega-3-fettsyrene EPA og DHA er fet fisk som laks, tunfisk, torskelever, sardiner og makrell. Ved å spise fet fisk to til tre ganger i uken dekker du behovet ditt for omega-3. En middagsporsjon er ofte rundt 200 g.

Spesielt vitamin C er gunstig for huden. C-vitamin bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal dannelse av kollagen som har betydning for huden. Gode C-vitaminkilder er blant annet rød paprika, appelsin, kiwi, og jordbær.

Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Du finner blant annet E-vitamin i mandler.


Fuktighet

Tørr hud er et problem for mange om vinteren. Mange opplever rett og slett at huden deres kommer i ubalanse. Den kjennes tørr, stram og sensitiv.

Det kan være mange faktorer som spiller inn, men kald luft og vind i kombinasjon med tørt inneklima virker uttørkende på huden. Alt som reduserer vannmengden i det øvre hudlaget er med på å gjøre huden tørr. Når man skifter mellom kaldt og varmt mange ganger om dagen er det ikke rart at huden blir irritert.

For å unngå problemer med tørr hud er det viktig å bruke rikere produkter om vinteren. Pass på å rense huden godt for å fjerne bakterier og smuss. Det kan også virke positivt å bruke et serum i tillegg til fuktighetskrem. Gi også huden litt førstehjelp med en fuktighetsgivende ansiktsmaske en gang iblant.


Prøv hudpleietabletter

Du kan også gi huden fuktighet og glød innenfra. IMEDEEN-serien med hudpleietabletter bidrar til å forbedre hudens kvalitet og fuktighetsbalanse.

Våre prisbelønte hudpleieprodukter jobber innenfra for å forbedre hudens kvalitet og utseende – fra innerst til ytterst. Samtidig bidrar hudpleietablettene til at huden ser mer strålende ut og at huden både i ansiktet og på kroppen føles mykere, glattere og mer smidig.


Pass på leppene

Tørre og sprukne lepper er også et vinterproblem. Huden på leppene er ekstra tynn og derfor mer utsatt når det er kaldt. Det er derfor viktig å beskytte dem godt. Vær flink og smør på en effektiv leppepomade som gir fuktighet og næring.

VNP anbefaler ChapStick, en leppepomade med vitamin E og kamfer som gir deg silkemyke lepper. ChapStick har en unik formel som lindrer og pleier leppene samtidig som den forhindrer fuktighetstap. Dessuten har ChapStick Original og Strawberry solfaktor 10 (SPF) for å beskytte leppene mot solen.

Kilde: Norsk Helseformatikk, forskning.no

  • - Imedeen® er en ledende, global merkevare og ble til som følge av et pionerprosjekt i hudpleie i 1991. Produktene selges i en rekke land verden over, og omtales som verdens fremste kosttilskudd mot aldring av huden.
  • - Sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, medvirker i celledelingsprosessen og bidrar til å opprettholde normal hud, hår og negler.
  • Vitamin C og E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.