Slik får du en sunn start på dagen
Slik får du en god start på dagen
En god morgenstund setter tonen for resten av dagen. Vi gir deg tipsene som røsker opp i morgenrutinene!

Slik får du en sunn start...

Slik får du en god start på dagen


En god morgenstund setter tonen for resten av dagen. Vi gir deg tipsene som røsker opp i morgenrutinene!


Slik får du en sunn start på dagen

Våkner du opp gretten, stresser deg gjennom morgenstunden og hopper over frokosten? Da er det kanskje på tide å endre på rutinene. Og det er bare små endringer som skal til for å få en hyggelig og god start på dagen.


Få nok søvn

Morgenstunden blir så mye lettere om du har fått en god natts søvn. Kryper du under dyna en time tidligere kan du få stort utbytte av det neste dag.


Det er om natten kroppen skal lade opp, og dette gir utgangspunkt for en energifull dag. Dessuten er det så mye lettere å skape en god stemning i heimen når du er uthvilt.


Start med et glass vann

Vann er nødvendig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner, og dekker væskebehovet uten å bidra med unødvendige kalorier. Start gjerne dagen med et glass vann.


Spis frokost

Det sies at frokost er det viktigste måltidet om dagen, og forskning har vist at de som velger bort frokosten, har et dårligere kosthold enn de som spiser på morgenkvisten. Stå opp i tide så du har mulighet til å lage en god frokost. Det tar ikke lang tid.


Frokosten bør innholde balanserte mengder proteiner, karbohydrater og fett sammen med vitaminer og mineraler. Bruk grovt brød som metter og er mer næringsrikt enn lyst. Da kan du også spise mindre for å få metthetsfølelse.


Varier gjerne med havregrøt, fruktsmoothie eller müsli, men pass på at den ikke inneholder mye sukker. Blåbær eller andre mørke bær hører med her.


Egg er en fin kilde til protein, og inneholder i tillegg vitamin A, B, D, E og K. Egg er også rik på mineraler og inneholder både jern, kalsium, natrium, kalium magnesium, fosfor, sink og selen.


Inkluder omega-3 i kostholdet

Omega-3-rik fisk som laks er super som pålegg. Disse sunne fettsyrene bidrar til normal funksjon av både hjerte, hjerne og syn. Flere velger å spise omega-3-kapsler som et supplement til kostholdet, for å få dekket det daglige inntaket av marine omega-3-fettsyrer.


Frisk luft og bevegelse

Svært mange av oss har jobber der vi blir sittende stille hele dagen. Da kan det være lurt å få litt frisk luft før arbeidsdagen starter. Ta sykkelen eller gå til jobben om du har mulighet.


Å trene om morgenen høres kanskje slitsomt ut, men kommer du inn i en god rutine kan det være herlig å ha fått den unna og du har tid til andre ting som måtte dukke opp. Har du ikke tid til en ordentlig treningsøkt, kan du for eksempel ta en kort yogaøkt eller litt hopp, sprett, tøy og bøy.Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon.
Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.Ref.nr.: PP-CLV-NOR-0276