Tid for julemat!
Tid for julemat!
I jula er det mye god mat og drikke. Men å spise seg stappmett dag etter dag på mektig mat og søte desserter gir ingen god magefølelse.

Tid for julemat

Tid for julemat!


I jula er det mye god mat og drikke. Men å spise seg stappmett dag etter dag på mektig mat og søte desserter gir ingen god magefølelse.


Tid for julemat!

Ribbe, svinestek, julekaker og juleøl – i jula liker vi å kose oss med god mat og drikke. Men det er veldig lett å spise for mye når det alltid står noe godt på bordet.


Mye av julematen er dessuten svært mektig og har et høyt fettinnhold. Store mengder med uvant mat i kombinasjon med lite mosjon er ikke bra for fordøyelsessystemet. Mange kan faktisk oppleve å blir uvel av kostholdet i juleferien.


Fet mat kan være overveldende for magen og føre til ulike former for ubehag, som at man føler seg uvel, blir oppblåst eller får urolig mage.


Bevisst på kostholdet

Kostholdet kan også påvirke bakteriefloraen slik at den blir i ubalanse i tarmsystemet. Betyr dette at du må ligge helt unna julegodsaker?


Det er nok lurt å være bevisst på kostholdet og aktivitetsnivået også i jula. Spis gjerne mer grønnsaker og mindre synlig fett og lag magrere sauser. Unngå for mye kaffe og alkohol og kom deg ut på tur etter en tung julemiddag.


Snille bakterier

En velfungerende mage trenger en sunn bakterieflora. Melkesyrebakterier er det vi kan kalle "snille" bakterier. Å innta melkesyrebakterier kan ha en virkning og hjelpe til å gjenopprette balansen.


Vi finner melkesyrebakterier i mange matvarer, blant annet meieriprodukter som ost og yoghurt. Flere typer melkesyrebakterier finnes også i mage- og tarmsystemet vårt.


Melkesyrebakterier kan også brukes som utgangspunkt for matproduksjon, hvor de hindrer skadelige bakterier i å ødelegge maten.


Tilskudd av melkesyrebakterier

CellaVie Melkesyrebakterier kan også brukes som utgangspunkt for matproduksjon, hvor de hindrer skadelige bakterier i å ødelegge maten.


Vitamin B1 og B6 bidrar begge til en normal energiomsetning. I tillegg bidrar vitamin B6 til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin B6 bidrar også til immunsystemets normale funksjon.Ref. PP-CLV-NOR-0263