Sunn og vakker!
Sunn og vakker!
Det du legger på tallerkenen kan ha direkte innvirkning på helsen og utseendet ditt!

Sunn og vakker

Sunn og vakker!


Det du legger på tallerkenen kan ha direkte innvirkning på helsen og utseendet ditt!


Sunn og vakker!

Vitaminer er næringsstoffer som kroppen din trenger for en rekke viktige prosesser, blant annet for å bygge opp og vedlikeholde muskler, skjelett, hud og slimhinner. Omdanningen av karbohydrater, fett og proteiner til energi er også avhengig av vitaminer. I tillegg er noen av vitaminene med på å sørge for at kroppen din har et godt immunforsvar.


Velg frukt og grønt

Vitaminer, mineraler og antioksidanter finner vi i mange matvarer. Det vi velger å spise kan derfor ha stor innvirkning på oss - både inni og utenpå! Særlig grønnsaker og frukt har større mengder av slike gode næringsstoffer. Som et supplement til vårt daglige kosthold finnes det også en rekke spennende kosttilskudd som inneholder vitaminer og mineraler med betydning for huden.


Omega-3 for hjerte, hjerne og syn

Omega-3 er en vesentlige fettsyre for at hjernen og kroppen skal fungere normalt. Hjernen vår inneholder spesielt mye den langkjedete flerumettetede fettsyren DHA. DHA er viktig for hjernens normale funksjon. Omfattende forskning har resultert i at det i dag er bred enighet om at de langkjedede fettsyrene (EPA og DHA) er gode også for hjerte og syn. En jevn og regelmessig tilførsel av de sunne omega-3 fettsyrene gjennom kostholdet er derfor viktig.


Du får i deg omega-3 ved å spise fet fisk. Om du ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefaler VNP et daglig tilskudd av omega-3 fra fiskeolje.


Sunn kost

Med alderen er det mange som drømmer om å få hud som føles smidigere med færre synlige rynker og linjer. Arv og gener er selvsagt svært viktig for hvordan huden vår vil eldes, men livsstil spiller også en stor rolle. Blant annet kan røyking og soling ha negative effekter på huden vår over tid. Også maten vi har på tallerkenen har en innvirkning på hudens kvalitet.


Et kosthold rikt på vitaminene A, C og E kan spille en rolle for å holde huden sunn. Vitamin A og C bidrar til å opprettholde normal hud, mens vitamin C og E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. I tillegg bidrar vitamin C til normal kollagendannelse som også har betydning for hudens normale funksjon. Mørklilla og mørkerød frukt og grønnsaker som eksempelvis brokkoli, rødkål, aubergine og blåbær bidrar også til et sunt kosthold.


Hudpleietabletter

Flere velger å benyttes seg av hudpleietabletter som gjør fine linjer og rynker mindre synlige, samt bidrar til å forbedre hudens kvalitet og fuktighetsbalanse.


IMEDEEN hudpleietabletter bidrar til å motvirke synlige aldringstegn og virker i hudens dypere lag, der vanlige fuktighetskremer ikke kommer til. Tablettene inneholder blant annet det spesialutviklede Marine Complex, som er rikt på proteiner og polysakkarider som minner om dem som finnes naturlig i hudens bindevev, samt vindruekjerneekstrakt, vitamin C og sink. C-vitamin hjelper til med å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal dannelse av kollagen, som har betydning for hudens normale funksjon. Sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til vedlikehold av normal hud.


  • Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
  • Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

Ref. PP-CLV-NOR-0311