Våren er bra for helsa!
Våren er bra for helsa!
Nå er våren her for fullt. Dagene er både lengre og varmere og vi tilbringer mer tid ute. Men visste du at våren faktisk har en direkte positiv effekt på helsa?

Våren er bra for helsa

Våren er bra for helsa!


Nå er våren her for fullt. Dagene er både lengre og varmere og vi tilbringer mer tid ute. Men visste du at våren faktisk har en direkte positiv effekt på helsa?


Våren er bra for helsa!

Sikre tegn på at våren er i anmarsj er blant annet kvitveis, hestehov i grøftekantene og trekkfuglene som vender hjem. Etter hvert stiger også temperaturen og dagene blir lengre. Men har du noen gang tenkt på at det å føle seg mer energirik og glad til sinns også kan være vårtegn?


Vi blir gladere

Forskning viser nemlig at om du tilbringer 30 minutter ute i solskinn, så stiger humøret ditt. I Skandinavia er det mange som liker å være ute året rundt, men for en stor del av oss er nok sola og litt varmere dager det dyttet vi trenger for å komme oss ut – og dermed stiger altså humøret.


Dagene er lengre

Lengre dager har også en effekt på sinnsstemningen. Store studier viser at det blir flere depresjonstilfeller om høsten og vinteren. Lys er den viktigste regulatoren av døgnrytmen vår. SAD (vinterdepresjon) er for eksempel sterkt knyttet til lengden på dagen. De ekstra timene med sollys om våren har derfor en stor effekt.


I tillegg øker vi aktivitetsnivået når det er lysere, og trening er også god medisin mot depresjon.


Sola tilfører D-vitaminer

Å ha mer utetid i sola tilfører dessuten kroppen mer D-vitamin, som er viktig for immunforsvaret og skjelettet. Du kan også få i deg D-vitamin ved å spise fet fisk som laks, makrell, kveite og sild samt lever og egg. Mange tar også D-vitamin som kosttilskudd for å dekke behovet.


Alle Fri Flyt-produktene fra VNP inneholder D-vitamin og omega-3. Dersom du tar tre kapsler daglig får du i deg 7,5 mikrogram D-vitamin i tillegg til det du får gjennom maten du spiser. Samtidig får du i deg de sunne omega-3-fettsyrene. For å gi et bredest mulig tilbud til alle har vi flere produkter i Fri Flyt-serien; Flex, Omega-3 og Pluss.


Vårrengjøring er sunt

Til og med vårrengjøringen, som det er tradisjon for på vårhalvåret, er bra for helsa. Forskning viser at hjemmet vårt blir et sunnere sted å være om du vasker ned om våren, ettersom dette er en årstid hvor mange sliter med allergier.


Dessuten viser studier at et ryddig hjem gjør det lettere å fokusere på andre ting, ergo gir deg et ryddigere sinn. Så da er det bare å finne fram skurekosten!


Nyt våren!Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

Vitamin D bidrar til et normalt immunforsvar og til å opprettholde et normalt skjelett.


Ref.: PP-FRI-NOR-0408