To personer som sykler ute
Helseferie er den nye reisetrenden
Flere og flere av oss er opptatt av å leve sunt. Nå velger også mange å reise på ferie med fokus på helse og trening. Og det er mange aktiviteter å velge mellom om du skal ut på tur i høstferien!

Helseferie er den nye...

Helseferie er den nye reisetrenden


Flere og flere av oss er opptatt av å leve sunt. Nå velger også mange å reise på ferie med fokus på helse og trening. Og det er mange aktiviteter å velge mellom om du skal ut på tur i høstferien!


To personer som sykler ute

For en god del av oss handler ferie nok kanskje mest om å slappe av i sol og varme eller utforske nye storbyer på weekendtur. Men de siste årene har det kommetet stort utvalg nye tilbud for de som ønsker en mer aktiv ferie med fokus på trening og helse.


En del av oss sliter med å få inn de gode vanene i hverdagen. Da kan en reise med fokus på å være aktiv eller lære å roe ned med nye teknikker være akkurat det som skal til.


Treningsferier vokser raskt

Skal du på tur i høst, er det altså stor sjanse for at du kanskje har valgt et yogaretreat i Portugal eller skal oppleve Frankrike fra sykkelen.


Fysisk aktivitet og naturopplevelser er mest populært når vi skal velge opplevelsesferie. For andre handler det om en «time out» og kanskje prøve å endre retning og dårlige vaner.


Alle de store reiseselskapene tilbyr nå egne helsereiser hvor du kan drive med blant annet yoga, løping, sykling, svømming, surfing, gruppetrening m.m. Det finnes også egne meditasjons- og mindfulnessreiser.


Det har også vært en stor økning i nisjeoperatører som tilbyr denne type reiser. Til og med Den Norske Turistforeningen har yoga, pilates og mindfulness på programmet i den norske fjellheimen.


Tren på flyplassen

Mange steder trenger du nå ikke en gang å vente til du kommer frem til destinasjonen før du begynner det sunne liv. Mange flyplasser har nemlig også kastet seg på helsetrenden.


På flyplassen i Helsinki finner du et eget yogarom. San Fransisco har to og i tillegg et meditasjonsrom. Dubai og Singapore har treningsstudio som er åpne 24 timer i døgnet. I Phoneix kan du gå tur på en egen «fitness trail» - en løype gjennom terminalen med utsikt til mange attraksjoner.


Ut i naturen

Men du må jo ikke reise langt for å ha en aktiv ferie. Høsten er en av de fineste årstidene å komme seg ut på tur i norsk natur. Interessen for friluftsliv er rekordstor her til lands – det kan være gåtur, sykkel, ski eller med en padleåre i hånda.


Stisykling med terrengsykkel er en annen aktivitet som har blitt kjempepopulær de siste årene. Som et resultat finnes det nå flere og flere tilrettelagte og merkede stier rundt om i landet. Klatring og paragliding er ekstremsportslige aktiviteter som også har blitt vanlige.Kilder: Dagsavisen, Nettavisen, Apollo, Side 2, Travel market report, Huff Post, Entrepreneur.com, airportgyms.comPP-FRI-NOR-0318