Grillet makrell med sommersalat
Grillet makrell med sommersalat
Ønsker du deg en smak av sommer? Prøv makrellfilet på grillen med en frisk og smakfull sommersalat med tomater, reddik, og gressløk.

Grillet makrell med sommersala

Grillet makrell med sommersalat


Ønsker du deg en smak av sommer? Prøv makrellfilet på grillen med en frisk og smakfull sommersalat med tomater, reddik, og gressløk.


Grillet makrell med sommersalat

Foto: Astrid Hals. © Norwegian Seafood Council


4 porsjoner
Ingredienser

750 g makrellfilet
salt og pepper
olje
Salat
1 stk tomat
12 stk reddik
0,5 stk agurk
1 ss gressløk, frisk
1 dl baconost
1 dl lettrømme
melk
salt og pepper


Tilbehør
brød


Framgangsmåte

  • Skjær makrell i serveringsstykker og dryss på salt og pepper.
  • Pensle stykkene med olje og grill dem ca. 2 minutter på hver side.

Salat

  • Skjær tomat i tynne båter, reddik og agurk i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og finhakket gressløk.
  • Pisk sammen baconost og lettrømme, og spe med litt melk til det blir en fyldig dressing.
  • Smak til med salt og pepper, og hell dressingen over salaten.

Server nystekt makrell med sommersalat og brød ved siden av.