Fiskesuppe
Klassisk fiskesuppe
Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.

Klassisk fiskesuppe

Klassisk fiskesuppe


Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.


Fiskesuppe

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 porsjoner
Ingredienser

200 g hysefilet
2 stk gulrot
1 skive sellerirot
1 stk persillerot
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l fiskekraft
0,5 stk sitron
0,5 ts karri
0,25 ts kajennepepper
2 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
salt
gressløk, frisk


Tilbehør
brød


Framgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler.
  • Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.
  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
  • Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.
  • Ta grønnsakene ut av suppen.
  • Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.
  • Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
  • Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt.


Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.