
Klassisk fiskesuppe
Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse,
torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.
Klassisk fiskesuppe
Klassisk fiskesuppe
Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council
4 porsjoner
Ingredienser
200 g hysefilet
2 stk gulrot
1 skive sellerirot
1 stk persillerot
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l fiskekraft
0,5 stk sitron
0,5 ts karri
0,25 ts kajennepepper
2 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
salt
gressløk, frisk
Tilbehør
brød
Framgangsmåte
- Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler.
- Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.
- Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
- Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.
- Ta grønnsakene ut av suppen.
- Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.
- Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
- Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
- Smak til med salt.
Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.