Laks og brød
Laks på grillspyd med gresk salat
Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Hvis det er litt for lenge til sommer og grillsesong, er det ingen ting i veien for å steke laksespydene i en stekepanne.

Laks på grillspyd med...

Laks på grillspyd med gresk salat


Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Du kan også steke laksespydene i en stekepanne.


Laks og brød

Foto: Eline Rønneberg. © Norwegian Seafood Council


4 porsjoner
Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
4 stk pitabrød
1 ss fennikel, malt
1 ss nellik, malt
1 ss chilipulver


Tzatziki
2 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje, kaldpresset
salt og pepper


Greek salad
2 stk tomat
0.5 stk agurk
3 stk sjalottløk
100 g oliven, sort
200 g fetaost
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 ss oregano, frisk


Tilbehør
4 stk grillspyd
1 stk agurk
1 ts salt


Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.
  • Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd.
  • Bland fennikel, nellik, chilipulver og salt godt sammen, og rull laksespyd i krydderblandingen.
  • Grill laksespydene 2 minutter på hver side.
  • Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.


Gresk salat

  • Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.
  • Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.


Tzatziki

  • Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
  • Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av væsken.
  • Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien.
  • Smak til med salt og pepper.


Server laksespyd med pitabrød, gresk salat og tzatziki ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.