
Laks på grillspyd med gresk salat
Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Hvis det er litt for lenge til sommer og grillsesong, er det ingen ting i veien
for å steke laksespydene i en stekepanne.
Laks på grillspyd med...
Laks på grillspyd med gresk salat
Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Du kan også steke laksespydene i en stekepanne.

Foto: Eline Rønneberg. © Norwegian Seafood Council
4 porsjoner
Ingredienser
600 g laksefilet, uten skinn og bein
4 stk pitabrød
1 ss fennikel, malt
1 ss nellik, malt
1 ss chilipulver
Tzatziki
2 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje, kaldpresset
salt og pepper
Greek salad
2 stk tomat
0.5 stk agurk
3 stk sjalottløk
100 g oliven, sort
200 g fetaost
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 ss oregano, frisk
Tilbehør
4 stk grillspyd
1 stk agurk
1 ts salt
Framgangsmåte
- Varm opp grillen.
- Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd.
- Bland fennikel, nellik, chilipulver og salt godt sammen, og rull laksespyd i krydderblandingen.
- Grill laksespydene 2 minutter på hver side.
- Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.
Gresk salat
- Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.
- Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.
Tzatziki
- Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
- Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av væsken.
- Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien.
- Smak til med salt og pepper.
Server laksespyd med pitabrød, gresk salat og tzatziki ved siden av.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.