
Krydret ørret på grill
Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten spennende krydret.
Krydret ørret på grill
Krydret ørret på grill
Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten spennende krydret.

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council
4 porsjoner
Ingredienser
800 g ørretfilet, med skinn
2 ts sukker, brunt
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen, malt
1 ts timian, tørket
1 ts salt
2 ts olivenolje
Potetsalat
600 g potet
50 g spinat
5 stk reddik
1 stk rødløk
2 ss dill, frisk
1 dl majones
2 dl lettrømme
3 ss pepperrot
Framgangsmåte
- Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
- Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje , og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.
- Grill ørretstykkene i ca. 4 minutter på hver side.
Potetsalat
- Kok potet, skrell og del i mindre biter.
- Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
- Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.
Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av.