
Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta
Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Marit Bjørgen bruker tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå. Prøv det du også.
Marit Bjørgens ovnsbakte laks
Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta
Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Marit Bjørgen bruker tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå. Prøv det du også.

Foto: Sentralen. © Norwegian Seafood Council
4 porsjoner
Ingredienser
600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ss olivenolje
400 g pasta
1 stk sitron
4 ss tapenade
12 stk cherrytomat
200 g ruccolasalat
salt og pepper
basilikum, frisk
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær laks i porsjonsstykker og dryss salt og pepper over. Legg i en ildfast form, smurt med olivenolje.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Press sitronsaft over laksen og fordel tapenade over.
- Stek laks i stekeovnen i 13-15 minutter.
- Del cherrytomater i to og vend inn i den kokte pastaen med ruccolasalat og hakket basilikum.
Server den ovnsbakte laksen med pastaen.