Rosa sildesalat
Rosa sildesalat
Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten spennende krydret.

Rosa sildesalat

Rosa sildesalat


Sildesalat er en gammel klassiker som gjerne serveres med grovt brød. Det finnes mange forskjellige varianter, men i denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet.


Rosa sildesalat

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 porsjoner
Ingredienser

5 stk kryddersildfilet
1 stk potet
0.5 stk eple
3 skiver rødbete, syltet
5 skiver sylteagurk
0.5 stk løk
100 g majones, lett
1 dl lettrømme 10%
eplecidereddik
sukker


Tilbehør
brød, grovt


Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skrell og kok potet.
  • Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
  • Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
  • Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
  • Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.


Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.