Produksjon

Produksjon


Slik fremstilles våre omega-3 produkter.


Fisker

Hvor kommer oljen fra?

Oljen i våre fiskeoljekapsler blir utelukkende hentet fra fet, pelagisk fisk (ansjos og sardiner) fra Stillehavet, nærmere bestemt utenfor kysten av Sør-Amerika (Peru og Chile).


På grunn av lavt innhold av miljøgifter, og et naturlig høyt innhold av omega-3 fettsyrene EPA og DHA, er disse råstoffene meget gunstig for utvinning av omega-3 olje. Omega-3 fettsyrene utvinnes fra hele fisken, ikke bare leveren.


Videreforedling av oljen

Fra fiskefeltene i Sør-Amerika sendes oljen til Canada hvor den blir renset, raffinert og konsentrert. Denne prosessen foregår på et toppmoderne anlegg, og det benyttes patenterte prosesser for å sikre kvalitet og renhet for alle våre omega 3-konsentrater.


Oljen analyseres deretter grundig i henhold til strenge spesifikasjoner, metoder og prosedyrer utviklet og validert i henhold til internasjonale retningslinjer som European Pharmacopoeia, USP, AOCS og GOED.


Produksjon og innkapsling

Til slutt sendes oljen videre til Pfizers fabrikker, hvor den endelige produksjonen, innkapslingen og pakkingen skjer.


Nå tilsettes de vitaminene og mineralene vi ønsker at det ferdige produktet skal inneholde, før oljen blir innkapslet i gelatin (storfe). Gelatinet som brukes er både Halal- og Koshergodkjent.


Deretter blir kapslene lagt på de velkjente Fri Flyt boksene, før vi måler produktets stabilitet.


Dette gjør vi for å sikre kvalitet, holdbarhet og at våre kosttilskudd inneholder minimum de næringsverdier som angis på etikettene, gjennom hele hodbarhetstiden.


Friend of the Sea

Friend of the Sea (FOS) er en internasjonal ledende organisasjon på sertifisering av produkter fra bærekraftig fiskeri og akvakultur. FOS sertifiserer også omega-3 oljer, fiskefor og fiskemel. Organisasjonen fokuserer på å unngå overfiske av bestandene og mye bifangst, og at fangstmetoden kan skade havbunnen. I tillegg er det egne kriterier for miljøbelastning og sosialt ansvar.


Ref. PP-FRI-NOR-0383