_(Ingen)_front.png)
![]() |
Vi bruker cookies samt cookies fra tredjepart for å huske dine innstillinger, for å måle trafikk og for å vise målrettede annonser. |
Trenger du hjelp:
800 80 818
Handlekurven
Tid for vitamin D
Når mørketida kommer kan enkelte få for lite av det viktige D-vitaminet på grunn av mangelen på sollys. D-vitamin hjelper kroppen til å ta opp kalsium og holde knoklene våre sterke.
D-vitamin dannes i huden under solstråling. Bor du i et land med mye sol, får du sannsynligvis nok D-vitamin av å være ute i sola noen timer i uka.
Her i nord sliter vi imidlertid med å få nok D-vitamin i vinterhalvåret. Da er det viktig å være obs på å få nok D-vitamin gjennom andre kilder.
D-vitamin i fet fisk
I tillegg til sollys, kan vi få D-vitamin gjennom vitamin D-holdig ernæring eller fra kosttilskudd. De viktigste D-vitaminkildene i norsk kost er fet fisk, og i de typer margarin hvor vitaminet er tilsatt.
Helsedirektoratet anbefaler oss å spise to til tre fiskemåltider i uken. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild.
Noen typer melk og ost og alt smør og margarin er i dag tilsatt vitamin D. Disse bidrar derfor også til å dekke behovet.
D-vitamin og omega-3 kosttilskudd
Om du ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefaler VNP et daglig tilskudd av omega-3 fra fiskeolje.
I Norge er de offisielle anbefalingene at alle barn bør få tilskudd av vitamin-D – enten i form av tran, vitamin D-dråper eller multivitamintilskudd. Anbefalingen er 10 mikrogram daglig for alle fra 2 til 74 år, og 20 mikrogram for de som har rundet 75.
Alle Fri Flyt-produktene inneholder D-vitamin og omega-3. Dersom du tar tre kapsler daglig får du i deg 7,5 mikrogram D-vitamin i tillegg til maten du spiser. Samtidig får du i deg de viktige omega-3-fettsyrene. For å gi et bredest mulig tilbud til alle har vi flere produkter i Fri Flyt-serien; Omega-3, Pluss og Flex.
- Vitamin D bidrar til å bevare et normalt skjelett.
- Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
- Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
- Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA
Kilder: Forskning.no, Helseinformatikk.no, helsenorge.no, lhl.no
PP-FRI-DNK-0249
Vesterålens Naturprodukter AS
Postboks 3034 Elisenberg, 0207 Oslo
Ved retur av produkt: c/o Responsservice, PB 24, 2716 Harestua
Besøksadr.; Sjølyst Plass 3, 0278 Oslo
Org.nr: 986 210 229
Telefon: 800 80 818
E-post: kundeservice@vnp.no
Åpent: Mandag - Fredag 08:30 - 16:30
Abonnement
Copyright 2021 | Vesterålens Naturprodukter AS, Postboks 3034, 0207 Oslo | Tlf 800 80 818