Fin ferie i solen
Fire gode grunner til å komme seg ut i sola!
Det er ingen grunn til å unngå solen i sommer. Så lenge du beskytter hud og øyne mot UV-stråler og unngår å bli brent, kan sollyset nemlig være sunt for oss på flere måter.

Fire gode grunner til å...

Fire gode grunner til å komme seg ut i sola!


Det er ingen grunn til å unngå solen i sommer. Så lenge du beskytter hud og øyne mot UV-stråler og unngår å bli brent, kan sollyset nemlig være sunt for oss på flere måter.


Fin ferie i solen

Du får opp D-vitaminnivået – «solens vitamin»

Det er ikke uten grunn at D-vitamin har fått tilnavnet «solens vitamin». Daglig sollys på huden stimulerer nemlig kroppens egen produksjonen av D-vitamin. «Solvitaminet» stimulerer opptak av kalsium og holder skjelett og tenner sunne og sterke. Du kan også få i deg vitamin D gjennom å spise fet fisk som laks og i en del meieriprodukter.


Alle Fri Flyt-produktene fra VNP inneholder D-vitamin og omega-3. Dersom du tar tre kapsler daglig* får du i deg 7,5 mikrogram D-vitamin i tillegg til maten du spiser. Samtidig får du i deg de sunne omega-3-fettsyrene. For å gi et bredest mulig tilbud til alle har vi tre produkter i Fri Flyt-serien; Omega-3, Flex og Pluss.


Vi føler oss sunnere med litt brunfarge på kroppen

Vakker, gyllen sommerhud gjør noe med selvfølelsen til mange av oss. Vi føler oss bedre og sunnere når vi har vært ute og fått litt farge på kroppen. Men for mye soling kan være skadelig om du ikke beskytter deg.


Det finnes flere tilskudd som hjelper deg med å få mest mulig ut av tiden i solen. Imedeen Tan Optimizer er utviklet for bruk i solen og bidrar til å forberede huden din for solen.


For å oppnå best mulig resultat skal du starte med tablettene 1 måned før huden skal utsettes for sol, og under soleksponering. I motsetning til soltabletter med bare betakaroten, inneholder Imedeen Tan Optimizer vitamin C og E som bidrar til å beskytte huden mot oksidativt stress, samt pigmenter fra lykopen og lutein - en unik sammensetning av karotenoider!


Men bruk alltid solkrem med passende solfaktor (SPF) sammen med IMEDEEN® Tan Optimizer. Og husk at det er anbefalt å holde seg i skyggen midt på dagen når UV-strålene er på sitt sterkeste.


Vi er lykkeligere i sola

«Vi blir så glad når sola skin att», sang Alf Prøysen. Det kan de fleste samstemme i. Mange av oss føler at sola hjelper både på humøret og energien. Det er lettere å komme seg ut av senga om morgenen, samt å være aktiv og sosial. Det har ifølge forskning en forklaring!


Solen gir oss en lykkefølelse, fordi solstrålene frigjør endorfiner i kroppen vår. Lys øker de signalstoffene i hjernen som gjør oss glade, motiverte og aktive, samtidig som vi blir avslappet.


Det aller beste er å få mye lys på dagtid og lite på kveld. Da lader du opp melatonin-produksjonen, som er mørkehormonet som styrer døgnrytmen.


Spis solmat og få i deg C-vitaminer

Det er ikke bare vi som stråler litt mer når sola skinner. I det solrike sommerhalvåret kan vi plukke og høste både grønnsaker og bær som gjør godt for kroppen, for eksempel C-vitaminrike jordbær, solbær, tomater og spinat.


Vitamin C kan ikke dannes i menneskekroppen, og må derfor tilføres gjennom mat og drikke. C-vitaminets hovedfunksjon i kroppen er å fungere som et koenzym (hjelpestoff) i kroppens produksjon av kollagen, og bidrar dermed til normal kollagendannelse. Kollagen er et protein som blant annet finnes i kroppens bindevev, blodkar, brusk og bein.


Vitamin C beskytter cellene mot oksidativt stress, bidrar til normalfunksjon av immun-forsvaret og nødvendig for å opprettholde ditt energinivå. I tillegg bidrar vitamin C til kroppens opptak av jern.


Vitamin D bidrar til kroppens normale opptak av kalsium, til vedlikehold av normale tenner og et normalt skjelett. Vitamin C bidrar til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse.


Kilde: forskning.no, Business Insider, Bergens Tidende


Ref. PP-FRI-NOR-0385