Korte dager
Korte dager
Lange netter og korte dager kan være stemningsfullt og koselig, men mangelen på sollys gjør samtidig at man får lite naturlig påfyll av D-vitaminet.

Korte dager

Korte dager


Lange netter og korte dager kan være stemningsfullt og koselig, men mangelen på sollys gjør samtidig at man får lite naturlig påfyll av D-vitaminet.


Korte dager

Daglig sollys på huden stimulerer kroppens egen produksjonen av D-vitamin. Enten man får lite sol, spiser lite fet fisk eller bor så langt nord som oss, så er det viktig å sikre tilførsel av omega-3 og vitamin D – som ikke uten grunn har fått tilnavnet ”solens vitamin”.


Hele vinterhalvåret har kroppen særlig behov for tilførsel av D-vitamin, enten gjennom mat eller i form av tilskudd. D-vitaminet finnes i små mengder i enkelte matvarer. Anbefalingen er 10 mikrogram daglig for alle fra 2 til 74 år, og 20 mikrogram for de som har rundet 75.


Helsedirektoratet anbefaler

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise fisk til middag to til tre ganger i uken og gjerne bruke fisk som pålegg. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild.


Om du ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefaler VNP et daglig tilskudd av omega-3 fra fiskeolje.


Både omega-3 og vitamin D

Alle Fri Flyt-produktene inneholder D-vitamin og omega-3. Dersom du tar tre kapsler daglig får du i deg 7,5 mikrogram D-vitamin i tillegg til maten du spiser. Samtidig får du i deg de viktige omega-3-fettsyrene. For å gi et bredest mulig tilbud til alle har vi flere produkter i Fri Flyt-serien; Omega-3, Pluss og Flex.


For alle og enhver

Fri Flyt Omega-3 inneholder vitamin D og E, mens Fri Flyt Flex inneholder vitamin C, D og E.

Fri Flyt Pluss er et kombinasjonsprodukt som inneholder kalsium, vitamin K2 og B6 - for deg midt i livet.


  • Vitamin D bidrar til å opprettholde immunforsvarets normale funksjon.
  • Vitamin D bidrar til å bevare et normalt skjelett.
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
  • Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
  • Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normale funksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.


Ref. PP-FRI-NOR-0442