Vitamin C og immunforsvar
Vitamin C styrker immunforsvaret
Vinteren er her igjen! Mens noen jubler, føler andre seg tappet for energi og venter utålmodig på sommer og sol.

Vitamin C styrker immunforsvar

Vitamin C styrker immunforsvaret


Vinteren er her igjen! Mens noen jubler, føler andre seg tappet for energi og venter utålmodig på sommer og sol.


Vitamin C og immunforsvar

Heldigvis er det mye som kan gjøres mens snøen laver ned. Som nordboere er vi forunt rike naturopplevelser året rundt, og for de som vet å benytte seg av ski- og skøytesesongen går tida fort også om vinteren. Alternativt kan vinterkulda kastes på dør, og vi kan kose oss foran peisen mens vi venter på våren.


Vitamin C styrker immunforsvaret

Immunforsvaret trenger omtanke hele året, men spesielt nå om vinteren er det lurt å være ekstra bevisst; et effektivt immunforsvar er viktig. Holder du deg i form kan du heller bruke tida til å ha det gøy. Senkede skuldre, sunn mat og søvn bidrar til et sterkere immunforsvar. C-vitamin bidrar til normal funksjon av immunforsvaret, samtidig som vitaminet bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse.


Hold deg sterk og smidig

Kroppen lagrer ikke C-vitamin og klarer heller ikke å produsere C-vitamin på egen hånd. Vi er dermed avhengig av jevn tilførsel fra maten vi spiser. Sitrusfrukter som appelsin, klementin og kiwi, samt grønnsaker som paprika, spinat og tomat inneholder vitamin C. Omega-3-tilskuddet Fri Flyt Flex er tilsatt både C-, D- og E-vitamin, og gjør produktet til et glimrende kosttilskudd – hele året. Her får du omega-3-fettsyrens unike egenskaper i kombinasjon med vitamin C og vitamin D, som jobber i samspill med andre næringsstoffer for å opprettholde et normalt fungerende immunforsvar. Vitamin E bidrar i tillegg til å beskytte cellene mot oksidativt stress.


Helsedirektoratets anbefaling

Helsedirektoratet anbefaler at alle mellom 14 og 75 år får i seg cirka 75 mg vitamin C hver dag gjennom kostholdet. For gravide økes anbefalingen til 85 mg, og for ammende er den 100 mg. De anbefalte mengdene skal dekke kroppens behov og danne grunnlaget for god helse.Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for bruskens normale funksjon og et normalt skjelett. Vitamin C bidrar til immunforsvarets normale funksjon.

Vitamin D bidrar til å opprettholde et normalt immunforsvar, et normalt skjelett og en normal muskelfunksjon.