Article_1140x600_fredrik2.jpg

Fredrik Lindskog

"Jeg er skikkelig dårlig på å spise nok fisk, så det er godt å vite at jeg får i meg nok Omega-3"

Fredrik er en ernergisk 48-åring fra Gøteborg som vet å leve livet til fulle!

Når han ikke er opptatt med sin jobb på Volvo er Fredrik lidenskapelig opptatt av trening og å holde kroppen i form. Han starter gjerne dagen på treningsstudio, klar for å overvinne nye hinder og pushe sine egne grenser.

VNP_fredrikx4.jpg

På tross av at Fredrik trener mer enn de fleste på hans alder så vet han å nyte det livet har å by på av godsaker. Han er klar over at han godt kan gjøre forbedringer når det gjeder kostholdet - spesielt når det kommer til fisk, og i særdeleshet fet fisk.

Så når han fikk sjansen til å teste sine Omega-3 verdier tok han testen med en gang. Den første testen viste et omega-3 nivå på bare 4,13 % - mens ideelt nivå er på over 8%. Men etter 2 måneder tok han en ny test som viste at hans omega-3 nivå i blodet hadde økt med hele 65% - til 6,83 %. 

Hva er omega-3 indeksen, og hvorfor måle den?

Det kan være vanskelig å vite om man får i seg den mengden omega-3 fettsyrer som anbefales av helsemyndighetene. Omega-3-indeksen viser mengden omega-3 fettsyrer i blodet i forhold til andre fettsyrer. Mengden fettsyrer i røde blodcellemembraner beregnes, og omega-3 nivået indikerer hvor mye DHA- og EPA-fettsyrer det er i forhold til andre fettsyrer, beregnet i prosent. Det ideelle nivået er over 8%.

De livsnødvendige omega-3 fettsyrene kan ikke produseres av kroppen selv så man må få de inn gjennom maten eller kosttilskudd. Med en enkel blodprøve som sendes inn til et laboratorium får man vite sitt omega-3 nivå.

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

    Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.